Ringtraining - KCZ

Title
Ga naar de inhoud
Ringtraining
Welkom bij de Ringtraining van de KCZ
Ook het idee om eens een show te lopen? Wilt u punten halen om te mogen fokken? Dan is het verstandig om eerst te oefenen met uw hond, zodat u en uw hond weten wat de bedoeling is en u minder het risico loopt om voor verrassingen te staan! Het is niet verplicht dat u met uw hond gehoorzaamheid heeft gevolgd, maar dit is wel makkelijk. Iedereen kan dus mee doen, zelfs de jongste, mits zij hun laatste inenting hebben gehad. Jong geleerd is oud gedaan!

De training
De ringtraining heeft geen vaststaande lessen. Er is dus geen volgorde of een bepaalde inschrijving, start en afronding. De lessen zijn met de groep samen en toch individueel! Het geeft een beetje het idee van een show, hoewel er geen rapporten geschreven worden en vinden er geen plaatsingen plaats. U leert de aandacht van de hond vast te houden tijdens het lopen. U leert het juiste tempo van de hond aan te voelen, zodat de hond op zijn mooist kan lopen. Ook leert u hoe u de hond in de beste houding neer kunt zetten, maar ook hoe u het beste kunt reageren op schrikreactie van de hond. De hond leert te begrijpen wat u bedoelt en wat u van hem wilt. Hoe hij moet gaan staan, te leren zich te laten betasten door een vreemde. Maar ook de tandjes te laten zien.

Wanneer
Elke woensdag avond is er een mogelijkheid tot het volgen van ringtraining op de KCZ. Er wordt les gegeven in groepjes van maximaal 8 honden en één les duurt 30 minuten. De lestijden zijn op woensdagavond van 19.00 - 19.30 uur en van 19.45-20.15 uur. De trainingen vinden buiten plaats. Vaak wordt er in twee groepen geoefend. Mocht er onverhoopt toch een lesavond niet doorgaan, dan proberen wij dat vroeg genoeg op onze website en facebookpagina te vermelden.
Let op: u moet zich wel even vooraf melden voor deelname aan de ringtraining. U kunt dat doen door even contact op te nemen met een van de instructeurs die de ringtraining verzorgen (gebruik ons contactformulier hieronder svp).

Instructie
De ringtraining wordt gegeven door Nelleke Olieman.

Kosten
De kosten voor deze cursus (10 lessen) bedragen EUR 35,00.
Heeft u interesse in het volgen van de ringtraining? U bent van harte welkom! Meer informatie kunt u aan het instructieteam vragen via de contactpagina.

NB: het cursusgeld dient bij inschrijving volledig betaald te worden, dit kan contant maar ook via PIN.

Extra:
Ten tijde van de jaarlijkse Clubmatch volgen speciale ringtrainingen. Deze zijn géén onderdeel van deze cursus.
Terug naar de inhoud