Jacht - KCZ

Title
Ga naar de inhoud
Jacht
KC Zoetermeer start met jachttraining

Eénmaal per jaar (ca eind april) start op de KC Zoetermeer een jachttraining. Deze training is speciaal voor jachthonden (rasgroep 7 en 8) vanaf een leeftijd van 6 maanden en loopt de hele zomer door tot in augustus (m.a.w. er is dus géén zomerstop voor deze cursus). De training wordt afgesloten met een proef. Voorafgaand aan de jachttraining wordt in de maand maart een informatieavond georganiseerd voor hen die niet eerder een jachttraining hebben gevolgd, maar wel geïnteresseerd zijn om hier aan deel te nemen. Ook kunt u zich dan inschrijven voor deze training. Op deze avond wordt gelijk een eerste informatiesessie gegeven. De lessen (op donderdagavond) starten om 19:30 uur waarvan de eerste drie lessen op het terrein van de KCZ zullen zijn. De overige lessen worden op verschillende locaties in de regio Haaglaanden gegegeven.

Inhoud van de training
Wat gaan we in deze training doen? Leren apporteren, zowel makkelijke als moeilijkere apporten, zwemmen, steadyness oefenen en uiteraard gehoorzaamheidsoefeningen zoals los en aangelijnd volgen, voorkomen etc.  

Voor wie is deze training geschikt?
De jachttraining is geschikt voor iedere jachthond (rasgroep 7 en 8) vanaf 6 maanden en eigenaar die iets anders wil dan gehoorzaamheid.  

Trainingsmateriaal
Waar trainen we mee? We beginnen de training met dummy`s en als er wild voor handen is, zoals haas of eend, zal dat ook gebruikt worden. De eigenaar moet dus niet bang zijn om dood wild aan te pakken. Welk materiaal specifiek gebruikt gaat worden, verneemt u tijdens de informatie-avond. Desgewenst kunt u daar het materiaal ook direct bestellen.   

Locatie
Waar trainen we? We beginnen de training in de eerste instantie op het terrein van KC Zoetermeer. Wanneer de basis van de training afdoende is, wijken we uit naar andere gebieden zoals het Abwoudste bos in Delft. In die gevallen dient u wel zelf over vervoer (auto) te beschikken.  

Kosten
De kosten voor de jachttraining bedragen EUR 155,00. Dit bedrag is exclusief benodigdheden zoals 2 dummies, jachtlijn en een jachtfluit.

NB: het cursusgeld dient bij inschrijving volledig betaald te worden, dit kan contant maar ook via PIN.

Maximaal aantal deelnemers
Gezien de aard van de training geldt een maximum op het aantal deelnemers. Schrijf u dus snel in als u interesse heeft! Vol is vol.  

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Neemt u dan svp contact op met het instructieteam jachttraining via de contactpagina.
Terug naar de inhoud