Laatste Ringtraining woensdag 27 juni.

Eerste Ringtraining najaarsseizoen Woensdag 5 september

Op 4 en 5 april starten de gehoorzaamheidscursussen weer.

Het examen zal op 30 juni worden afgenomen.

Examenindeling 24 Maart 2018 

8.45 --10.00 10.15-11.30 11.45-13.00 13.00-14.00 14.00-15.00
  Pup  Esther   Pauze  
BEG Petra/Marieke en Kaia BEG Ada en Bonnie   Pauze  
    EG Ada Pauze EG Priscilla
    VEG Sandra donderdag  Pauze VEG Sandra woensdag

 

Diploma uitreiking                 15.30 uur

Inschrijven nieuwe seizoen   16.00 uur

Start nieuwe seizoen     4 en 5 april 2018, examen 30 juni

 

 

 

HomeHet is u ongetwijfeld opgevallen: de website zit in een nieuw jasje! Het vertrouwde blauw is uiteraard gebleven, al is het iets donkerder van kleur en de menubalk is er ook nog, redelijk boven in beeld. Maar daar blijft het ook wel bij. Een aantal zaken zijn verdwenen (voornamelijk oude tot zeer oude berichten) en de menukeuzes zijn sterk ingekort tot een beperkt aantal. Wie de website op een tablet of smartphone lees, merkt dat de website zich nu daar aan aanpast (responsive layout zoals dat in vaktermen heet).

Ook gebleven zijn de verwijzingen rechtsboven naar onze facebookpagina en het fotoalbum. U klikt eenvoudigweg op één van die symbolen om daar te komen. Wie op zoek is naar ons adres kan het bijna niet meer missen: zowel boven als bijna onderaan de homepage en de contactpagina staat dit opgenomen en tenslotte ook nog eens in het menu KCZ.

CONTACT
Wie een vraag heeft aan de KCZ klikt simpelweg op de optie Contact of lager in beeld op de tekst "klik hier" bij Contactgegevens. U hoeft geen emailadres in te geven. In plaats daarvan selecteert u gewoon uit de keuzelijst wie u een bericht wilt zenden: bestuursleden, instructeurs, redactieleden, u noemt het maar... ze staan allemaal opgenomen in de adressenlijst. Makkelijker kan haast niet! En natuurlijk krijgt u zelf een kopie van uw berichtje dat u ons gezonden heeft zodat u weet dat uw vraag of opmerking echt bij ons gearriveerd is.

AGENDA
De meest gebruikte zaken binnen onze website zijn uiteraard de agenda en de nieuwsberichten. U ziet deze vrij boven in beeld al in de grote witte vlakken opgenomen staan. In de agenda staan dagen waarop iets te doen is, blauw aangegeven. Klikt u op één van deze dagen dan wordt de dag aan u getoond en kunt u daar vandaan zelf bepalen of u de rest van de week of misschien wel de hele maand wilt bekijken. Het is maar één klik van uw wens verwijderd! Klikt u op de tekst van een gebeurtenis in de agenda, dan wordt er meer informatie over die gebeurtenis aan u getoond.

NIEUWS
De laatst toegevoegde berichten ziet u direct vanaf de startpagina staan in het witte vlak met de kop Het Laatste Nieuws. Even klikken op het gewenste item en u leest het volledige bericht met betrekking tot dat item. Een andere manier om bij het nieuws te komen is door op de menukeuze Nieuws te klikken. De nieuwsberichten worden dan onder elkaar aan u getoond.

 

Al met al hopen we de site voor u gebruiksvriendelijk(er) gemaakt te hebben!

DSC_3934

Op de donderdagavond oefenen sinds eind april een aantal leden van de KC Zoetermeer de jachttraining onder leiding van Ellen van Oosten, die geassisteerd wordt door Leony Rompa de Hertogh. Deze trainingen lopen de zomervakantie gewoon door (al is een enkele deelnemer soms afwezig wegens geplande vakantie en/of ziekte) waardoor ook gisteravond (3 augustus) een training op het programma stond.

De cursisten die aan deze training deelnemen werken allemaal met een hond uit de rasgroepen 7 (staande honden) of 8 (retrievers en waterhonden). Begonnen werd met de eerste les op het terrein van de KCZ zelf maar al snel gingen we voor de andere lessen van de ene naar de andere locatie, variërend van het Westerpark tot verschillende terreinen in Delft.

Het is erg leuk om de groei van de honden in deze training te volgen en wat een enorm enthousiasme er uit de honden komt, dat ook weer zijn weerslag vindt op het baasje. Zo vond ik jachttraining eigenlijk maar niks, maar wilde het twee seizoenen terug toch eens proberen. Ik was als snel fan toen ik doorhad welk enorm plezier ik mijn hond Shunka er mee deed. Inmiddels zitten we dus in het derde seizoen, dat eind augustus zal eindigen.

Het is niet zo dat de groep uit alleen “gevorderden” bestaat. Elk jaar weer zijn er gelukkig nieuwkomers en ook die zijn erg enthousiast. De groep heeft ook geduld met elkaar. Je mag immers niet verwachten dat het voor een starter opeens “als een speer” gaat. Overigens zijn er ook nog altijd “gevorderden” waarbij het allemaal niet als vanzelfsprekend gaat hoor.

DSC_3927

Gelukkig maar, want het is namelijk een recreatieve training, dus zonder een officieel examen aan het einde. Gezelligheid en vooral plezier voor hond en baas staat bovenaan de lijst! Het is ook niet voor niets dat na de training bijna iedereen wel even nablijft om gezellig samen koffie te drinken en van een lekkere koek te genieten. Die nemen we wel zelf – bij toerbeurt – mee naar de trainingslocatie.

Wat we zoal doen bij een training verschilt per avond maar denk toch bijvoorbeeld aan het apporteren op land, maar ook uit het water of een combinatie (de dummy ligt dan aan de overkant van een sloot bijvoorbeeld). Ook het zoeken (speuren) van de dummy is een opdracht. Heel leuk om te zien ook, want de honden weten niet waar de dummy ligt en moeten dus echt gewoon zelf maar zoeken waar ze liggen.

Je begrijpt dat het dus best wel een intense training voor de hond is, maar niet minder voor het baasje, want zomaar uit zichzelf zal het allemaal niet gaan uiteraard. Wat je vooral nodig hebt (naast een hond uiteraard) is een flink portie geduld. Want jachttraining is vooral - net als bij de echte jacht - vaak lang wachten. Hoe lang, is uiteraard afhankelijk van de grootte van de groep, maar iedereen krijgt bij zijn/haar beurt de gelegenheid de oefening zo goed mogelijk uit te voeren en zonodig nemen de instructeurs alle tijd om de oefening te herhalen. Fijn is dan dat de groep uit zeer gezellige personen bestaat, zodat de tijd voor je gevoel toch snel voorbij gaat.

Uiteindelijk wordt het seizoen afgesloten met een ‘proef’, zeg maar een soort examen maar zonder het officiële randje. Er is dus geen druk op hond en baas om te slagen want iedereen ‘slaagt’ en mag het volgende seizoen gewoon weer meedoen wanneer je dat wilt.

DSC_3868

Op de facebook- en Flickrpagina van de KCZ staan inmiddels een aantal foto’s van één van de trainingsavonden (3 aug 2017). Daar kan je dus een beetje aan zien wat er gedaan wordt. Wil je het volgende seizoen ook aan jachttraining gaan doen, houdt dan de website voor de melding daarvan in de gaten. Daarin lees je ook wat de eisen zijn om deel te kunnen nemen. Of stel je vragen gewoon even via de website aan het instructieteam van de jachttraining.

Evert Kipp

De foto's van de Clubmatch 2017 staan inmiddels online en kunt u via deze link of via het knopje rechtsboven van Flickr bekijken.

IMG_4126

Ook Bij De KCZ      Contactgegevens
ookbijkcz01  ookbijkcz02  ookbijkcz03  ookbijkcz04    


+31793164681 

Email: klik hier

Bezoek ons:

Dr. J.W. Paltelaan 107
2712 PT  Zoetermeer

 

DISCLAIMER: Niets van deze website mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van de Kynologen Club Zoetermeer gekopieerd en hergebruikt worden. Teksten en foto's zijn bovendien mogelijk eigendom van derden die hier met toestemming van betreffende eigenaar geplaatst zijn. In die gevallen dient de gebruiker ook toestemming aan de oorspronkelijke auteur te vragen. Aan de Kynologen Club Zoetermeer toegezonden teksten en beeldmateriaal dienen te zijn gevrijwaard van copyright en portretrecht, dit ter verantwoordelijkheid van inzender. Inzenders van teksten en beeldmateriaal geven door inzending gelijktijdig toestemming aan de Kynologen Club Zoetermeer om dit materiaal naar eigen inzicht verder te gebruiken zonder dat hier een financiële vergoeding tegenover staat. Zij die meewerken aan activiteiten van de Kynologen Club Zoetermeer gaan er mee akkoord dat zij mogelijk op enig beeldmateriaal verschijnen en geven via deelname akkoord voor gebruik daarvan, tenzij zij dit schriftelijk anders aan het bestuur kenbaar maken.