Op 24 oktober zullen de gehoorzaamheid lessen uitvallen.

Ringtraining

Welkom bij de Ringtraining van de KCZ
Ook het idee om eens een show te lopen? Wilt u punten halen om te mogen fokken? Dan is het verstandig om eerst te oefenen met uw hond, zodat u en uw hond weten wat de bedoeling is en u minder het risico loopt om voor verrassingen te staan! Het is niet verplicht dat u met uw hond gehoorzaamheid heeft gevolgd, maar dit is wel makkelijk. Iedereen kan dus mee doen, zelfs de jongste, mits zij hun laatste inenting hebben gehad. Jong geleerd is oud gedaan!

De training
De ringtraining heeft geen vaststaande lessen. Er is dus geen volgorde of een bepaalde inschrijving, start en afronding. De lessen zijn met de groep samen en toch individueel! Het geeft een beetje het idee van een show, hoewel er geen rapporten geschreven worden en vinden er geen plaatsingen plaats. U leert de aandacht van de hond vast te houden tijdens het lopen. U leert het juiste tempo van de hond aan te voelen, zodat de hond op zijn mooist kan lopen. Ook leert u hoe u de hond in de beste houding neer kunt zetten, maar ook hoe u het beste kunt reageren op schrikreactie van de hond. De hond leert te begrijpen wat u bedoelt en wat u van hem wilt. Hoe hij moet gaan staan, te leren zich te laten betasten door een vreemde. Maar ook de tandjes te laten zien.

Wanneer
Elke woensdag avond is er een mogelijkheid tot het volgen van ringtraining op de KCZ. Er wordt les gegeven in groepjes van maximaal 8 honden en één les duurt 30 minuten. De lestijden zijn op woensdagavond van 19.00 - 19.30 uur en van 19.45-20.15 uur. De trainingen vinden buiten plaats. Vaak wordt er in twee groepen geoefend. Mocht er onverhoopt toch een lesavond niet doorgaan, dan proberen wij dat vroeg genoeg op onze website en facebookpagina te vermelden.
Let op: u moet zich wel even vooraf melden voor deelname aan de ringtraining. U kunt dat doen door even contact op te nemen met een van de instructeurs die de ringtraining verzorgen (gebruik ons contactformulier hieronder svp).

Instructie
De ringtraining wordt gegeven door Nelleke Olieman.

Kosten
De kosten voor deze cursus (10 lessen) bedragen EUR 30,= voor leden van de KCZ en EUR 40,= voor niet-leden. U hoeft dus geen lid van de KCZ te zijn om deze training te volgen.
 
Heeft u interesse in het volgen van de ringtraining? U bent van harte welkom! Meer informatie kunt u aan het instructieteam vragen via het contactformulier.

Nota Bene:
Ten tijde van de jaarlijkse Clubmatch volgen speciale ringtrainingen. Deze zijn géén onderdeel van deze cursus.

Ook Bij De KCZ      Contactgegevens
ookbijkcz01  ookbijkcz02  ookbijkcz03  ookbijkcz04    


+31793164681 

Email: klik hier

Bezoek ons:

Dr. J.W. Paltelaan 107
2712 PT  Zoetermeer

 

DISCLAIMER: Niets van deze website mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van de Kynologen Club Zoetermeer gekopieerd en hergebruikt worden. Teksten en foto's zijn bovendien mogelijk eigendom van derden die hier met toestemming van betreffende eigenaar geplaatst zijn. In die gevallen dient de gebruiker ook toestemming aan de oorspronkelijke auteur te vragen. Aan de Kynologen Club Zoetermeer toegezonden teksten en beeldmateriaal dienen te zijn gevrijwaard van copyright en portretrecht, dit ter verantwoordelijkheid van inzender. Inzenders van teksten en beeldmateriaal geven door inzending gelijktijdig toestemming aan de Kynologen Club Zoetermeer om dit materiaal naar eigen inzicht verder te gebruiken zonder dat hier een financiële vergoeding tegenover staat. Zij die meewerken aan activiteiten van de Kynologen Club Zoetermeer gaan er mee akkoord dat zij mogelijk op enig beeldmateriaal verschijnen en geven via deelname akkoord voor gebruik daarvan, tenzij zij dit schriftelijk anders aan het bestuur kenbaar maken.