Op 24 oktober zullen de gehoorzaamheid lessen uitvallen.

Obedience

FCI Obedience trainingen (voorheen Cynophilia Gedrag en Gehoorzaamheid)
De naam van onze GG-trainingen zijn aangepast naar de nieuwe naam die in Nederland nu officieel gebruikt wordt: FCI Obedience. Deze trainingen kennen vier fases: OB-B (beginners) en OB-1 t/m OB-3.

Het Obedience programma is opgebouwd uit oefeningen als:

  • aangelijnd volgen
  • los volgen
  • komen op bevel met posities (sta, af)
  • posities (zit, sta, af) tijdens het volgen
  • pion+vak sturen en aansluiten
  • posities op afstand (sta, zit, af)
  • apporteren over een hoogtesprong
  • sorteren op geur
  • richtingapport

Bent u geslaagd voor de cursus V.E.G. en heeft uw hond het diploma dus behaald, dan kunt u doorstromen naar Obedience Beginners (OB-B). De oefeningen die in deze cursus worden gegeven, zijn volgens de officiële eisen. Als u en uw hond alle oefeningen goed beheersen, kan er deelgenomen worden aan het examen, wat afgenomen wordt door een keurmeester van de Raad van Beheer. De KCZ streeft er naar om één maal per jaar een dergelijk examen te organiseren.


OB-I, -II en -III 

Bij deze cursussen werken we naar een landelijk examen toe. De eisen zijn ook landelijk vastgesteld en een erkend keurmeester neemt het examen af. Bij elke cursus gaat u een stap verder met de gehoorzaamheidstraining van uw hond. Dit is gehoorzaamheid op topniveau!

Exameneisen
Alle informatie (waaronder de exameneisen van OB-B t/m OB-3)) kunt u nalezen en downloaden via de website van FCI Obedience.

 

Kosten De kosten voor de cursussen OB-B, OB-1, OB-2 en OB-3 bedragen per cursus EUR 60,= per cursusperiode, exclusief examenkosten en exclusief aanvraag/kosten startlicentie. U dient tevens lid te zijn van de KC Zoetermeer. 

NB: bedragen voor de cursus dienen bij inschrijving volledig en contant betaald te worden.

 

Lesdagen en tijden
Woensdagavond. Zie de agenda.
Wilt u zo vriendelijk zijn om af te bellen als u een les niet kunt komen? Telefoonnummer Clubhuis: 079-3164681. Op woensdag en donderdag te bereiken vanaf  ca. 19.00 uur.

 

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over deze cursus, dan kunt u desgewenst contact met het instructieteam Gehoorzaamheid opnemen via het contactformulierr.

Ook Bij De KCZ      Contactgegevens
ookbijkcz01  ookbijkcz02  ookbijkcz03  ookbijkcz04    


+31793164681 

Email: klik hier

Bezoek ons:

Dr. J.W. Paltelaan 107
2712 PT  Zoetermeer

 

DISCLAIMER: Niets van deze website mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van de Kynologen Club Zoetermeer gekopieerd en hergebruikt worden. Teksten en foto's zijn bovendien mogelijk eigendom van derden die hier met toestemming van betreffende eigenaar geplaatst zijn. In die gevallen dient de gebruiker ook toestemming aan de oorspronkelijke auteur te vragen. Aan de Kynologen Club Zoetermeer toegezonden teksten en beeldmateriaal dienen te zijn gevrijwaard van copyright en portretrecht, dit ter verantwoordelijkheid van inzender. Inzenders van teksten en beeldmateriaal geven door inzending gelijktijdig toestemming aan de Kynologen Club Zoetermeer om dit materiaal naar eigen inzicht verder te gebruiken zonder dat hier een financiële vergoeding tegenover staat. Zij die meewerken aan activiteiten van de Kynologen Club Zoetermeer gaan er mee akkoord dat zij mogelijk op enig beeldmateriaal verschijnen en geven via deelname akkoord voor gebruik daarvan, tenzij zij dit schriftelijk anders aan het bestuur kenbaar maken.