Op 24 oktober zullen de gehoorzaamheid lessen uitvallen.

Behendigheid

De behendigheid (Agility) is een wedstrijdsport. De cursussen zijn dan ook hierop afgestemd. Het is de bedoeling dat u uiteindelijk deel kunt nemen aan wedstrijden. Dit is echter voor groep A en B niet verplicht. Voor deelname wordt verwacht dat de hond, ook in het bijzijn van andere honden, naar u toekomt wanneer u hem roept. De hond dient volgroeid te zijn. In de regel wordt hier 14 maanden voor aangehouden.

Groep A 
We beginnen met een A groep. Daarin worden vooral de toestellen en combinaties van deze toestellen aangeleerd. Aan het eind van de cursus zijn alle honden in staat een eenvoudig parcours af te leggen. Dit wordt met een vriendschappelijke wedstrijd/examen afgesloten.

Groep B 
In de B groep worden de oefeningen moeilijker en wordt de laatste fase van de slalom aangeleerd. Ook worden er diverse technieken aangeleerd. Aan het einde van de cursus zijn de honden en handlers in staat om een volledig parcours inclusief slalom af te leggen.

Instructieteam
De instructeurs voor onze Behendigheidscursussen zijn Joriene van Meurs en Emiel Klutz.

 

Kosten
Voor zowel de Beginnerscursus (14 lessen + examen) als die voor de Behendigheid gevorderden (14 lessen + examen) bedragen de kosten EUR 70,= per cursus. Zoals bij elke cursus dient u ook het lidmaatschapsgeld voor de KC Zoetermeer te voldoen (indien niet eerder betaald bij een andere door ons verzorgde cursus). 

NB: het cursusgeld dient bij inschrijving volledig en contant betaald te worden.

 

Meer informatie?
Voor verdere informatie kunt u uw vragen stellen aan de instructeurs Behendigheid via het contactformulier.  

Ook Bij De KCZ      Contactgegevens
ookbijkcz01  ookbijkcz02  ookbijkcz03  ookbijkcz04    


+31793164681 

Email: klik hier

Bezoek ons:

Dr. J.W. Paltelaan 107
2712 PT  Zoetermeer

 

DISCLAIMER: Niets van deze website mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het bestuur van de Kynologen Club Zoetermeer gekopieerd en hergebruikt worden. Teksten en foto's zijn bovendien mogelijk eigendom van derden die hier met toestemming van betreffende eigenaar geplaatst zijn. In die gevallen dient de gebruiker ook toestemming aan de oorspronkelijke auteur te vragen. Aan de Kynologen Club Zoetermeer toegezonden teksten en beeldmateriaal dienen te zijn gevrijwaard van copyright en portretrecht, dit ter verantwoordelijkheid van inzender. Inzenders van teksten en beeldmateriaal geven door inzending gelijktijdig toestemming aan de Kynologen Club Zoetermeer om dit materiaal naar eigen inzicht verder te gebruiken zonder dat hier een financiƫle vergoeding tegenover staat. Zij die meewerken aan activiteiten van de Kynologen Club Zoetermeer gaan er mee akkoord dat zij mogelijk op enig beeldmateriaal verschijnen en geven via deelname akkoord voor gebruik daarvan, tenzij zij dit schriftelijk anders aan het bestuur kenbaar maken.