Behendigheid - KCZ

Title
Ga naar de inhoud
Behendigheid
De behendigheid (Agility) is een wedstrijdsport. De cursussen zijn dan ook hierop afgestemd. Het is de bedoeling dat u uiteindelijk deel kunt nemen aan wedstrijden. Dit is echter voor groep A en B niet verplicht. Voor deelname wordt verwacht dat de hond, ook in het bijzijn van andere honden, naar u toekomt wanneer u hem roept. De hond dient volgroeid te zijn. In de regel wordt hier 14 maanden voor aangehouden.

Groep A
We beginnen met een A groep. Daarin worden vooral de toestellen en combinaties van deze toestellen aangeleerd. Aan het eind van de cursus zijn alle honden in staat een eenvoudig parcours af te leggen. Dit wordt met een vriendschappelijke wedstrijd/examen afgesloten.

Groep B
In de B groep worden de oefeningen moeilijker en wordt de laatste fase van de slalom aangeleerd. Ook worden er diverse technieken aangeleerd. Aan het einde van de cursus zijn de honden en handlers in staat om een volledig parcours inclusief slalom af te leggen.

Instructieteam
De instructeurs voor onze Behendigheidscursussen zijn Emiel Klutz, Patrick v. Vliet en Mike Henderiks


Kosten
Voor zowel de Beginnerscursus (14 lessen + examen) als die voor de Behendigheid gevorderden (14 lessen + examen) bedragen de kosten EUR 70,= per cursus. Zoals bij elke cursus dient u ook het lidmaatschapsgeld voor de KC Zoetermeer te voldoen (indien niet eerder betaald bij een andere door ons verzorgde cursus).

NB: het cursusgeld dient bij inschrijving volledig betaald te worden, dit kan contant maar ook via PIN.


Meer informatie?
Voor verdere informatie kunt u uw vragen stellen aan de instructeurs Behendigheid via het contactformulier.
Terug naar de inhoud